![Pan de leche Pan de leche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/36cb96bd6d5873c06f336dd8a036c005/Derivates/770bb8a87520e4e58f4218b1bcac20810671e5bf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de leche
- 50 g de mantequilla (Lurpak®) en trozos (y un poco más para el molde)
-
20
g de levadura prensada fresca desmenuzada
lub 2 cucharaditas de levadura de panadería deshidratada (8 g) - 20 - 60 g de azúcar
- 550 g de harina de fuerza
- 1 ½ cucharaditas rasas de sal
- 1 huevo ligeramente batido para pincelar la masa
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 391 kJ / 93 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Baguette
3 godz. 45 min
Pan de molde con semillas de amapola
2h 10 min
Panes pita
1h 50 min
Pan rápido
50min
Masa para empanadillas
1h 40 min
Brioche
8h
Masa sablé
1h 50 min
Pan de molde
3j
Medias noches
1h 20 min
Pan picnic de tres sabores
1h 30 min
Pan básico
3 godz. 45 min
Pan nevado para el desayuno
2h 30min