Pan de leche

4.8 711 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
30 rebanadas

Składniki

  • 300 g de leche
  • 50 g de mantequilla (Lurpak®) en trozos (y un poco más para el molde)
  • 20 g de levadura prensada fresca desmenuzada
    2 cucharaditas de levadura de panadería deshidratada, (8 g)
  • 20 - 60 g de azúcar
  • 550 g de harina de fuerza
  • 1 ½ cucharaditas rasas de sal
  • 1 huevo ligeramente batido para pincelar la masa

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Białko 3 g
Kalorie 391 kJ / 93 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 0.7 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...