Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tvarohové těsto
- 250 gramů másla, na kousky
- 250 gramů měkkého tvarohu
- 250 gramů hladké mouky
Náplň
- 1000 gramů hrušek, zralých, oloupaných, zbavených jádřince (cca 6 kusů)
- 100 gramů vlašských ořechů
- 50 gramů rozinek
- 3 - 5 polévkových lžic medu
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1125 kJ / 268 kcal
- Białko
- 6.19 g
- Węglowodany
- 27.96 g
- Tłuszcz
- 16.39 g
- Błonnik
- 1.91 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Šlehačka
10 Min
Palačinky s tvarohem
25 Min
Trojbarevná bábovka
1h 35min
Dýňová polévka
45 Min
Bublanina s třešněmi
1 Std.
Rajská omáčka
30 Min
Jablečný závin
1 Std. 20 Min
Vařená jasmínová rýže
35 Min
Velikonoční beránek
55min
Meruňkové knedlíky v ořechové krustě
1h 15min
Jablečný závin
1 Std. 20 Min
Třešňový džem
35 Min