Urządzenia i Akcesoria
Croquembouche
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
45 pieces
Składniki
Pastry Cream
-
whole milk16 oz
-
vanilla bean sliced lengthwise scraped, seeds only½
-
large egg yolks6
-
sugar5 oz
-
cornstarch1 oz
-
salt1 pinch
-
unsalted butter1 tbsp
Cream Puffs
-
water8 oz
-
unsalted butter in pieces4 ½ oz
-
salt1 pinch
-
sugar1 tbsp
-
all-purpose flour7 oz
-
large eggs5
Caramel
-
sugar20 oz
-
water divided37 oz
-
lemon juice1 tsp
-
vinegar2 oz
-
fresh raspberries to decorate
-
sugar pearls to decorate
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
24 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
531.7 kJ /
127.1 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
20.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Truffle Cake with Hazelnut Praline
7 godz. 45 min
Lemon Peel Pound Cake
1 godz. 50 min
Antonio Bachour: Red Velvet Raspberry Trifle
2 godz. 55 min
Sea Salt Caramel Cookies
24 godz. 50 min
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15 min
Caramel Custard
1 godz.
Chocolate Pecan Toffee
40 min
Peanut Brittle
1 godz. 30 min
Honeycomb
1 godz. 30 min
Caramels
3 godz. 40 min
Fortune Cookies
1 godz. 25 min
Asparagus tart with sour cream pastry
2 godz.