Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa quebrada
- 75 g manteiga fria cortada em cubos, mais q.b. p/ untar
- 150 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- ½ c. chá de sal
- 30 g água
Recheio
-
50
g queijo gruyère cortado em pedaços
lub 50 g queijo da Ilha cortado em pedaços - 200 g bacon em cubos
- 4 ovos
- 50 g leite
- 100 g natas
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé de queijo
50min
Tartes de alho-francês e cenoura
1小时 15 分钟
Tarte de alho-francês e fiambre
50min
Tarte de cebola e azeitona
50min
Quiches despidas
50min
Quiche rápida de queijo e ervilhas
40min
Quiche de presunto e tomate
55min
Quiche de tomate
1小时
Quiche de alho-francês e camarão
1 Std. 10 Min
Empada de galinha
2 Std.
Quiche de fiambre e chalotas
1 Std. 10 Min
Molho bechamel
15 Min