Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 克 水 ,可用日式高汤代替
- 5 克 昆布 ,干的,洗净
- 90 克 味噌 ,白味噌或赤味噌
- 700 克 蛤蜊,新鲜,干净
- 55 克 日本清酒
- 3 根 葱 ,切末
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 952.7 kJ / 227.7 kcal
- Białko
- 27.7 g
- Węglowodany
- 14.1 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 2455 mg