Chili con Carne

Chili con Carne

4.4 5.4K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Emmentaler in Stücken
    120 g
    120 g Cheddar, in Stücken
  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • rote Chilischote, getrocknet
    1
  • Sonnenblumenöl
    40 g
  • Rinderhackfleisch
    600 g
  • stückige Tomaten (Dose)
    400 g
  • Tomatenmark
    50 g
  • Zucker
    1 TL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Kurkuma
    ¼ TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    ¼ TL
  • Nelken, gemahlen
    2 Prisen
  • Saure Sahne
    150 g
  • Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) (opcjonalnie) in Stücken
    20 g
  • Kidneybohnen (Abtropfgew. 240 g), abgetropft
    1 Dose
  • Cayenne-Pfeffer, gemahlen nach Geschmack

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 673 kcal / 2822 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 8.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...