Urządzenia i Akcesoria
Kartoffelcremesuppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen
Składniki
-
Petersilie abgezupft3 Stängel
-
Zwiebel halbiert1
-
Suppengemüse in Stücken300 g
-
Speckwürfel durchwachsen100 g
-
Öl20 g
-
Kartoffeln in Stücken500 g
-
Wasser700 g
-
2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)Gewürzpaste für Fleischbrühe oder Hühnerbrühe, selbstgemacht2 geh. TL
-
Salz½ TL
-
Pfeffer3 Prisen
-
Sahne150 g
-
Muskat2 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
870 kJ /
208 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Käse-Sahne-Nudeln
25 min
Paprikacremesuppe
20 min
Kartoffel-Gemüse-Püree
45 min
Tomatenreis
30 min
Gemüsecremesuppe
35 min
Nudeln in Tomatensauce mit Chorizo
25 min
Kartoffelpüree
45 min
Pizza Margherita
1 godz. 45 min
Tomatensauce
40 min
Gemüsecremesuppe
1 godz. 15 min
Tomatencremesuppe
35 min
Kürbiscremesuppe
30 min