Kartoffelcremesuppe

4.7 6.3K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    3 Stängel
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Suppengemüse in Stücken
    300 g
  • Speckwürfel durchwachsen
    100 g
  • Öl
    20 g
  • Kartoffeln in Stücken
    500 g
  • Wasser
    700 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe oder Hühnerbrühe, selbstgemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Sahne
    150 g
  • Muskat
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 208 kcal / 870 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...