Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 400 g de farine de blé
- 230 g de beurre, froid, en cubes (1 cm)
- 1 pincée de sel
- 60 g d'eau froide
Garniture
- 120 g de fraises, équeutées
- 120 g de mûres
- 60 g de sucre
- 1 c. à café de jus de citron
Finition
- du lait entier, pour dorer
- du sucre roux, pour parsemer
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1569 kJ / 375 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne à la bolognaise
35 Min
Bolognaise au soja
40min
Mini pizzas
1h 20 min
Cheesecake (sans cuisson)
5h 30min
Agneau en croûte à l'Italienne
5h
Galette des Rois à la frangipane
50min
Duo de mini-tresses au beurre
Brak ocen
Lasagne de poisson aux asperges et poireaux
1h 30min
Baguette
3 godz. 45 min
Lasagne à la bolognaise
2h 30 min
Cassolette de poulet et de lard
1h 10min
Tranche de meringue façon crumble aux pommes
2h