Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Těstoviny
- voda, na vaření těstovin
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce soli
- 500 gramů těstovin, typ penne
Houbová směs
- 100 gramů sýru, parmazánu
- 10 gramů česneku
- 400 gramů žampiónů, na čtvrtky
- 80 gramů másla
- 200 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 1 čajová lžička soli
- pepř černý, mletý, dle chuti
- jarní cibulka, na posypání
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 3725 kJ / 890 kcal
- Białko
- 28.5 g
- Węglowodany
- 90.4 g
- Tłuszcz
- 44.7 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Špagety Carbonara
40 min
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
30 min
Těstoviny s pálivou mrkvovou omáčkou s kešu
20 min
Růžové fusilli
30 min
Penne s dýní a sušenou šunkou
20 min
Těstoviny s citrónovým pestem, hráškem a fazolkami - z jednoho hrnce
35min
Pastýřské brambory zapečené s těstovinami, smetanou a sýrem
1h 30min
Zapečené brambory se žampióny a sýrem camembert
1h
Těstovinový salát s mrkví, jablky a ořechy
40 min
Houskové knedlíky s pórkovo-houbovým ragú
55min
Žampiónová omáčka s Nivou
20 min
Kuře se smetanovo-zeleninovou omáčkou
50min