Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 gramů vody
- 700 gramů brambor, typu C, na čtvrtky
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 150 gramů hladké mouky
- 100 gramů hrubé mouky
- 1 čajová lžička soli
- olej, na vymazání Varoma mísy
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 1679 kJ / 401 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 74.6 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Houskové knedlíky
50 分钟
Bramborová kaše
50 分钟
Vánočka
1 Std. 30 Min
Bramboráky
45 Min
Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky
1h 10min
Bramborové knedlíky se špenátem
1u. 40min
Ovocné knedlíky na páře
1u. 40min
Domácí nudle (zavářka)
30min
Ovar s křenem
2h 15min
Španělské ptáčky s knedlíkem
1u. 40min
Houskové knedlíky
50 分钟
Jablečný závin
1小时 20 分钟