Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 400 gramů jasmínové rýže
- 300 - 580 gramů vody
- 10 - 20 gramů oleje
- ½ - 1 čajová lžička soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 964 kJ / 230 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 284 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vařené hovězí maso ve whisky omáčce s bramborami
2h 40min
Vařená hnědá (natural) dlouhozrnná rýže
55 min
Rýže, vařená
25 min
Drůbeží vývar
1h
Vařené brambory
30 min
Kuřecí vývar s houskovými knedlíčky
1h 5min
Vařená bílá dlouhozrnná rýže
35 min
Vařená basmati rýže
35 min
Tvarohová bábovka s limetkovou polevou
1 godz. 30 min
Dýňová polévka se smetanou
40 min
Čirý vývar z hovězího masa
3h 45min
Bramborová kaše
50 min