Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 1 Zwiebel, halbiert
- 120 g Schinkenspeck, gewürfelt
- 400 g Möhren, in Stücken
- 200 g Kartoffeln, in Stücken
- 500 g Wasser
-
1
Fleischbrühwürfel (für je 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht - 1 Prise Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 516 kJ / 123 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Linsensuppe
8 godz. 45 min
Steckrüben-Eintopf
45 Min
Erbsensuppe mit Würstchen
1 Std. 45 Min
Bohneneintopf mit Fleischklößchen
40 Min
Möhreneintopf mit Bratwurstbällchen
1 Std. 10 Min
Steckrüben mit Kartoffeln
40 Min
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 Min
Gemüseeintopf für Hungrige
1 Std. 10 Min
Bremer Labskaus
1 Std. 20 Min
Apfel-Möhren-Rohkost
5 Min
Spitzkohleintopf mit Bandnudeln
35 Min
Frischkäsetorte ohne Backen
5 Std.