Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albóndigas
- 300 g de carne molida mixta (cerdo y res)
- 1 huevo
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 1 cdita de ajo en polvo
- 50 g de pan molido
- 30 g de vino blanco (opcjonalnie)
Espaguetti
- 150 g de cebolla blanca, en cuartos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 40 g de aceite vegetal
- 1 cdita de paprika
- 50 g de vino blanco
-
500
g de caldo de res
lub 500 g de agua más 1 cda de concentrado de caldo de res - 500 g de puré de tomate, martajado o triturado
- 1 cdita de orégano seco
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 1 cdita de azúcar
- 300 g de espagueti
- 100 g de queso parmesano rallado
- 20 hojas de albahaca frescas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2555 kJ / 608 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 2305 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de albóndigas
50 min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 Min
Caldo de pollo con arroz
35 min
Pasta con camarones y chorizo
30 Min
Flautas de res
1 Std.
Hamburguesas del carrito
1 Std. 20 Min
Pasta con carne molida
45 Min
Arroz primavera
40 Min
Espagueti a la boloñesa
50 min
Arroz blanco con verduras
40 Min
Bisteces a la mexicana
30 Min
Picadillo
25 Min