Espaguetti con albóndigas

Espaguetti con albóndigas

4.2 154 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
4 porciones

Składniki

Albóndigas<br>
  • 300 g de carne molida mixta (cerdo y res)
  • 1 huevo
  • 1 cdita de sal fina o al gusto
  • 50 g de pan molido
  • ½ cdita de pimienta negra molida o al gusto
  • 1 cdita de ajo en polvo
  • 30 g de vino blanco (opcjonalnie)
Espaguetti
  • 150 g de cebolla blanca en cuartos
  • 40 g de aceite vegetal
  • 1 cdita de paprika
  • 2 dientes de ajo pelados
  • 50 g de vino blanco
  • 500 g de caldo de res
    500 g de agua
  • 1 cdita de sal fina o al gusto
  • 1 cdita de azúcar
  • 500 g de puré de tomate martajado o triturado
  • 1 cdita de orégano seco
  • 300 g de espagueti
  • 100 g de queso parmesano rallado
  • 20 hojas de albahaca frescas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 2305 mg
Białko 37 g
Kalorie 2555 kJ / 608 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...