Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de chiles secos, (guajillo, pasilla, y ancho), desvenados
- 1 pizca de comino en polvo
- 1 pizca de orégano
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 2 clavos de olor
- 1 diente de ajo
- 60 g de cebolla
- 500 g de jitomate, en trozos
- 2 cubos de caldo
- 20 g de aceite, (opcional)
- 10 g de vinagre de fruta
- 300 g de agua
- 1000 g de lomo de cerdo, en cubos (5 x 5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1727.2 kJ / 412.8 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 98 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas en salsa de jitomate
45min
Bistec de res en salsa de chipotle
30min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 Std.
Tinga de pollo
30min
Carne en su jugo
35min
Cerdo entomatado
50min
Pollo con mole de San Fernando
45min
Entomatado de cerdo
1 Std.
Pollo en chile mulato
30min
Pollo con mole
1 Std.
Salpicón de res
40min
Pescado a la veracruzana
30min