![Adobo con carne Adobo con carne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7EDD3D5E-4310-4435-9307-ADB433F5C941/Derivates/2EFD1E56-4F2C-4DF0-99AE-B8595F153379.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de chiles secos, (guajillo, pasilla, y ancho), desvenados
- 1 pizca de comino en polvo
- 1 pizca de orégano
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 2 clavos de olor
- 1 diente de ajo
- 60 g de cebolla
- 500 g de jitomate, en trozos
- 2 cubos de caldo
- 20 g de aceite, (opcional)
- 10 g de vinagre de fruta
- 300 g de agua
- 1000 g de lomo de cerdo, en cubos (5 x 5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1727.2 kJ / 412.8 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 98 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo en chile mulato
30 Min
Tinga de pollo
30 Min
Pescado a la veracruzana
30 Min
Pollo con mole de San Fernando
45 分钟
Pollo al cilantro
35min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 Std.
Albóndigas en salsa de jitomate
45 分钟
Arroz a la mexicana
50 Min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Entomatado de cerdo
1 Std.
Salpicón de res
40 分钟
Bisteces a la mexicana
30 Min