Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g Schlagobers (siehe Tipp)
lub 150 g Milch - 225 g Wasser
- 1 - 2 Prisen Salz
- 100 - 120 g Riebelgrieß (siehe Tipp)
- 20 - 30 g Butterschmalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1549 kJ / 370 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sutt (gekochte Erdäpfel mit Topfen und Käse)
40 Min
Tiroler Kirchtagskrapfen (Pechmandl-Tascherln)
1 Std. 10 Min
Omelettrolle mit Blattspinat
35 Min
French Dressing
5 Min
Pikante Sterzschnitten
55min
Panna Cotta
3 Std. 40 Min
Polentasticks
1 Std. 20 Min
Ebly Risotto mit RUPP Feinster Streich Gouda
35 Min
Wälder Käsknöpfle
55min
Schnelle cremige Polenta
25 Min
Funkaküachle
1 Std. 40 Min
Lustenauer Käsdönnala
2 Std. 30 Min