Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g weiße Schokolade, in Stücken
- 250 g Schlagobers
- 1 Päckchen Sahnesteif
- 400 g Mandarinen, geschält, in Stücken, etwas mehr zur Dekoration
- 2 EL Maisstärke
- 70 g Vollrohrzucker (siehe Tipp)
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 10 g Vanillezucker
- 250 g Topfen
- 3 EL Haselnusskrokant
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1700 kJ / 406 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Rhabarber-Dessert im Glas
30 Min
Schoko-Rosmarin-Creme mit Erdbeerragout
2h 35min
Erdbeer-Tiramisu
3h
Kokoscreme mit Schokolade und Spekulatius
2h 5min
Weiße Schokolade-Trüffel
4h 20min
Marillen-Topfen-Dessert mit Krokant
20 min
Zwetschkenknödel zum Löffeln
55min
Himbeerpudding
35 Min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Mascarponecreme mit Amarettini und Erdbeersauce
15min
Weißes Topfen-Mousse
1 Std. 10 Min
Schokomousse Ruck-Zuck
5min