Mandarinenmousse mit weißer Schokolade

Mandarinenmousse mit weißer Schokolade

4.3 59 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

  • weiße Schokolade in Stücken
    100 g
  • Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
    250 g
  • Sahnesteif
    1 Päckchen
  • Mandarinen geschält, in Stücken, etwas mehr zur Dekoration
    400 g
  • Maisstärke
    2 EL
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    20 g
  • Vollrohrzucker
    60 g
  • Topfen
    250 g
  • Vanillezucker
    10 g
  • Haselnusskrokant
    3 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 406 kcal / 1700 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...