Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g Weißkohl, ohne Strunk, in Stücken
- 120 g Suppengemüse (z. B. Möhren, Sellerie, Porree), in Stücken
- 1 Schalotte, halbiert, in Ringen
- 10 g Öl
- 10 g Tomatenmark
- 1 rote Paprika, in Stücken (2 cm)
- 600 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ¼ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Paprika rosenscharf
- 100 g Putenbrust-Aufschnitt (z. B. Herta Finesse)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 754 kJ / 179 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buttermilch-Gemüse-Eintopf
40 Min
Graupen-Erbsen-Salat mit Thunfisch
30 Min
Ingwer-Tomaten-Eintopf mit Garnelen
35 Min
Glasnudeln mit Steak-Spitzkohl-Sauce
45 Min
Graupen-Gemüse-Eintopf mit weißen Bohnen
35 Min
Lasagne-Eintopf
35 Min
Kohlsuppe
45 Min
Asiatische-Sellerie-Hühnersuppe
1 Std.
Rauchiger Bohneneintopf
30 Min
Asia-Gemüse-Suppe mit Hähnchen
1 Std.
Möhrennudeln mit Bolognese
35 Min
Kohlsuppe mit Geflügelbällchen
2 Std. 30 Min