Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa-mãe de centeio
- 340 g água
- 20 g isco (massa-mãe de centeio)
- 260 g farinha de centeio tipo 130
Massa principal
- Azeite q.b. p/ untar
- 70 g água fria, mais q.b. p/ vapor e p/ borrifar
- 5 g fermento de padeiro fresco
- 300 g farinha de centeio tipo 70, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 ½ c. chá de sal
- 2 ½ c. chá de mistura de especiarias p/ pão (opcjonalnie)
- 25 g banha
- Wartości odżywcze
- na 1 Receita completa
- Kalorie
- 8712 kJ / 2212 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 387 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 40.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão branco
15h
Bijoux de trigo e centeio
15 Std. 20 Min
Pão pardo torcido
16 Std.
Pão de lavrador
16 Std. 15 Min
Carcaças de espelta
23 Std. 40 Min
Pão duplo de centeio e espelta
Brak ocen
Massa-mãe em pó
24h
Pão de mistura de centeio sem levedura
Brak ocen
Pão rústico suíço
25 Std. 20 Min
Pão Venezia
17 godz. 10 min
Pão de mistura de centeio e ervas
14 Std. 30 Min
Pão de mistura simples
3 Std. 40 Min