![Peras con sirope de vino tinto (Cocción lenta) Peras con sirope de vino tinto (Cocción lenta)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/334FA9E0-E585-4F5A-9DE2-37CBD6B7C981/Derivates/6efa3fac-1544-4967-a32f-647c29672a04.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de vino tinto
- 100 g de vino de Oporto
- 250 g de agua
- 350 g de azúcar
- 2 palos de canela
- 2 anises estrellados
- 2 tiras de piel de naranja
- 4 peras (de aprox. 180 g c/u), peladas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2645 kJ / 631 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 12 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Foie de pato
33h
Membrillos al vapor con carquinyolis de harina de almendra
3h 50min
Peras al vino dulce con sabayón
30 Min
Castañas en almíbar
2h
Terrina de cerdo especiada con frutos secos
72h
Calissons (Mazapán con fruta glaseado)
24 Std.
Manzanas al oporto con helado de vainilla
30 Min
Manzanas asadas con sabayón de moscatel
50 Min
Naranja en almíbar de especias
4h 20min
Salsa de vainilla o Crema inglesa (Espesar)
15 Min
Dulce de membrillo casero
7h
Peras al vino tinto
3 Std. 20 Min