Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Aprikosen, halbiert und entsteint
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 50 g Zitronensaft, frisch gepresst
- Wartości odżywcze
- na 1 Einmachglas
- Kalorie
- 1719.6 kJ / 411 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 100.8 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 18.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeergelee
50min
Heidelbeer Konfitüre
45min
Pfirsich-Bananen Konfitüre
50min
Zwetschgen-Konfitüre auf Vorrat
55min
Milchreis mit Zwetschgenkompott
55min
Aprikosen-Konfitüre auf Vorrat
55min
Erdbeerkonfitüre
1h 5min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce (TM6)
10min
Getränkter Orangencake
1h 30min
Zwetschgen Konfitüre
45min
Himbeer-Zitronen Gelee
45min
Apfel-Rührkuchen
50min