Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ limón amarillo
- 1 cdita de mostaza Dijon
- ⅓ cdita de sal fina, o al gusto
- 20 g de aceite de oliva
- 1 ½ cdita de eneldo fresco
- 2 filetes de salmón fresco, sin piel ni huesos, 3 cm de grosor (aprox. 150 g c/u) (ver tip)
- ⅛ cdita de pimienta molida, o al gusto
- 1850 g agua, y un poco más para sumergir las bolsas
-
30
g de jugo de limón recién exprimido
lub 30 g de vinagre blanco - 150 - 200 g de hinojo,en mitad y en rebanadas delagadas
- ½ cebolla morada (aprox. 30 g), en rebanadas delgadas (opcjonalnie)
- ½ manzana (cualquier tipo), en rebanadas delgadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1803 kJ / 430 kcal
- Białko
- 31.3 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada César
10min
Arroz jazmín al vapor con té limón
40 min
Risotto de calabacitas y espárragos
45 min
Salmón teriyaki Al vacío
1 godz. 20 min
Camarones agridulces Al vacío TM6
1h 15min
Betabeles con alioli de cilantro
55 min
Alcachofas con aderezo de ajo
1h 15min
Salsa boloñesa
35 min
Curry de pescado con arroz basmati y bollos de yogur al vapor
50 min
Camarones con salsa de jitomate, azafrán y anchoas
35 min
Chutney de mango y tamarindo
20 min
Salsa pesto
10min