Pastel de chocolate con profiteroles
TM6 TM5 TM31

Pastel de chocolate con profiteroles

5.0 (2 oceny)

Składniki

Profiteroles

  • 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 40 g de azúcar
  • 250 g de leche
  • 100 g de mantequilla sin sal
  • 160 g de harina
  • 4 huevos

Base

  • 2 huevos
  • 80 g de azúcar
  • 80 g de harina
  • 1 cucharadita de polvo para hornear
  • 100 g de leche

Relleno

  • 1000 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 1 sobre polvo para preparar flan
  • 250 g de chocolate con leche, en trozos

Wartości odżywcze
na 1 porción
Kalorie
5265 kJ / 1254 kcal
Białko
30 g
Węglowodany
41 g
Tłuszcz
41 g
Błonnik
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy