Pastel de chocolate con profiteroles

Pastel de chocolate con profiteroles

5.0 2 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 6 godz.
10 porciones

Składniki

Profiteroles
  • 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 40 g de azúcar
  • 250 g de leche
  • 100 g de mantequilla sin sal
  • 160 g de harina
  • 4 huevos
Base
  • 2 huevos
  • 80 g de azúcar
  • 80 g de harina
  • 1 cucharadita de polvo para hornear
  • 100 g de leche
Relleno
  • 1000 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 1 sobre polvo para preparar flan
  • 250 g de chocolate con leche en trozos

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 30 g
Kalorie 5265 kJ / 1254 kcal
Tłuszcz 41 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...