![Pastel de chocolate con profiteroles Pastel de chocolate con profiteroles](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CA6BB176-9B73-4FC9-A9F4-0574482F6119/Derivates/1BD20304-EE02-4602-B6C9-7D05F089986B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Profiteroles
- 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 40 g de azúcar
- 250 g de leche
- 100 g de mantequilla sin sal
- 160 g de harina
- 4 huevos
Base
- 2 huevos
- 80 g de azúcar
- 80 g de harina
- 1 cucharadita de polvo para hornear
- 100 g de leche
Relleno
- 1000 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 1 sobre polvo para preparar flan
- 250 g de chocolate con leche, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 5265 kJ / 1254 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake de mora azul
5h
Pan de elote
1 Std.
Pastel imposible al vapor
2hod. 40min
Delicias de coco
1h 30min
Arroz con leche
3h
Mousse de chocolate
1 Std.
Botana de Día de Muertos
35 min
Rompope de nuez
20 min
Panecillos de leche al vapor con chocolate
3h 35 min
Lasaña San Valentín
1 Std.
Gelatina de queso y piña
4 Std.
Pastel de caramelo y brownie
2hod. 40min