Urządzenia i Akcesoria
Torta alle mandorle e carote
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 porzioni
Składniki
-
300 g di mandorle pelate
-
300 g di carote pelate e a pezzi (3 cm)
-
200 g di zucchero
-
4 tuorli
-
½ limone preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e la scorza grattugiata
-
60 g di farina tipo 00 + q.b.
-
1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci (½ bustina)
-
1 pizzico di sale
-
4 albumi
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
12 g
Kalorie
1652 kJ /
392 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
7 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Merenda
10 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Torta di carote
1 godz. 10 min
Torta allo yogurt
40 min
Torta carote e cocco
2 godz. 30 min
Torta di limone e mandorle
1 godz. 20 min
Plumcake alle mele
1 godz.
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1 godz. 10 min
Torta di mele e nocciole
1 godz.
Torta di mele e mandarini
1 godz.
Dolce di carote e mandorle
1 godz.
Torta di mele e yogurt
1 godz. 30 min
Torta di mele, cannella e mandorle
1 godz. 30 min
Torta morbida cioccolato fondente e pere
1 godz.