Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di mandorle pelate
- 300 g di carote, pelate e a pezzi (3 cm)
- 4 tuorli
- 200 g di zucchero
- ½ limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e la scorza grattugiata
- 60 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci (½ bustina)
- 4 albumi
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1652 kJ / 392 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di mele, cannella e mandorle
1j 30 mnt
Plumcake alle mele
1 Std.
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
1j 30 mnt
Torta di carote
1 Std. 10 Min
Torta allo yogurt
40 Min
Dolce di carote e mandorle
1 Std.
Torta noci e cioccolato
1j 30 mnt
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1 Std.
Plumcake alle mandorle
1h 5min
Torta di limone e mandorle
1h 20min
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1 Std. 10 Min
Torta di mele e yogurt
1j 30 mnt