Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g manteiga
- 450 g alho-francês, só a parte branca cortada em pedaços
- 300 g batata cortada em pedaços
- 750 g água
-
2
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 2 cubos de caldo de galinha - 1 pitada de pimenta
- 180 g leite
- 100 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 170 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Foie gras - Figado de pato
20 godz. 35 min
Vichyssoise com maçã verde
45 Min
Crème au Moulin Vert
40min
Choux de camarão com molho de açafrão
1 Std. 30 Min
Sopa de mexilhão, salmão e vieiras
1 Std. 50 Min
Gaspacho
10min
Cassata de avelã e chocolate
8 godz.
Tártaro de salmão
1 Std. 30 Min
Sopa cremosa de aspargos
30min
Salmorejo
25min
Sopa de cogumelos húngara
30min
Vichyssoise de espargos
40min