Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta all'uovo
- 400 g di farina tipo 0
- 4 uova
- 20 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 700 g di acqua
- 400 g di patate, pelate e a fettine sottili (0.5 cm)
- 50 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
-
150
g di pancetta a cubetti
lub 150 g di speck a cubetti - 1 uovo
- 60 g di Parmigiano reggiano grattugiato
Terminare la preparazione
- 100 g di burro
- 100 g di formaggio tipo Montasio stagionato almeno 3 mesi, in scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4200.6 kJ / 1003.3 kcal
- Białko
- 34.5 g
- Węglowodany
- 111.5 g
- Tłuszcz
- 44.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 1068.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fiammiferi croccanti al cioccolato
55 Min
Yogurt al biscotto
12h 30 min.
Nadalin
6h 30min
Bignè lumachine
Brak ocen
Bauletti di carne triestini
1h
Croquembouche monoporzione
2h 40min
Croissant con tonno affumicato
6h
Rosette al radicchio
2h
Cioccolata calda al cardamomo
15 menit
Palline di ricotta in brodo
1 Std. 15 Min
Girelle di mozzarella (di Luca Montersino)
3h 45min
Pasta gratinata
50 min