Lemon Rosemary Chicken and Rice

Lemon Rosemary Chicken and Rice

4.3 822 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil
    1 oz
  • all-purpose flour
    1 oz
  • garlic cloves
    3
  • fresh rosemary, leaves only divided
    2 sprigs
  • salt plus extra to season
    ½ tsp
  • ground black pepper plus extra to season
    ¼ tsp
  • ground turmeric
    ⅛ tsp
  • chicken stock
    24 oz
  • lemon juice
    1 oz
  • honey
    ½ oz
  • long-grain white rice
    6 oz
  • lemon sliced (¼ in. rounds)
    1
  • chicken thighs, boneless and skinless (approx. 6 oz ea.)
    4
  • chopped parsley to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 567.5 kcal / 2374.2 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 51.2 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 915.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...