Schokoladen-Gugelhupf

Schokoladen-Gugelhupf

4.5 725 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 Scheiben

Składniki

  • Butter in Stücken
    200 g
  • Paniermehl zum Ausstreuen
  • Zartbitter-Schokolade in Stücken
    200 g
  • Zucker
    250 g
  • Eier
    5
  • Mehl
    160 g
  • Backpulver
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 231 kcal / 969 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...