Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de azúcar
- 200 g de avellanas crudas con piel (y un poco más para decorar)
- 700 g de leche entera congelada en cubitos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1473 kJ / 352 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 24.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 58.5 mg
Alternatywne przepisy
Turrón a la piedra
2h 30 min
Helado de stracciatella
8 Std. 15 Min
Helado de leche merengada con gató mallorquín
1h
Helado de menta y chocolate
8 Std. 15 Min
Helado de gianduja
8 Std. 15 Min
Sándwich de helado de plátano con galletas de amaranto y mijo
1h
Sorbete de avellanas y caramelo
5min
Sorbete de café exprés
5min
Helado de canela
9 Std.
Helado de frutas ligero
5min
Helado de avellana
5 Std. 10 Min
Trufas de café
8 Std. 30 Min