Wersje kompatybilne
Patatas chafadas con mantequilla de ajo y perejil
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de queso parmesano
- 550 g de agua
- 1000 g de patatas de guarnición
- 4 dientes de ajo
- 8 - 10 ramitas de perejil fresco
- 120 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 30 g de aceite de oliva (y algo más para la bandeja)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1428 kJ / 341 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 126.1 mg
Alternatywne przepisy
Nidos de huevo al horno
4 Std.
Huevos a la húngara
45 min
Tomatokeftedes (Buñuelos griegos de tomate) - Grecia
45 min
Huevos al pesto
20 min
Bundt cake salado de patata y beicon
2h
Frittata de calabacín con ricota
40 min
Rosti de patata
40 min
Galletas de parmesano
40 min
Bol de arroz con pollo Shawarma
1 Std. 15 Min
Fugazzeta rellena
1h
Empanadillas de hamburguesa
30 min
Rollos de brioche salados
1 Std. 20 Min