Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Öl
- 300 g Suppengemüse (z. B. Sellerie, Möhren, Porree), in Stücken (siehe Tipp)
- 1 Knoblauchzehe
- 100 g Zwiebeln, geachtelt
- 50 g Tomatenmark
- 4 Stängel frische Kräuter, gemischt (z. B. Salbei, Rosmarin), abgezupft (siehe Tipp)
- 100 g grobes Salz
- 30 g Rotwein, trocken
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 300 g Rinderhackfleisch, grob zerzupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 5027 kJ / 1200 kcal
- Białko
- 65 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 90 g
- Błonnik
- 13.6 g
Alternatywne przepisy
Rinderfond aus Fleischabschnitten und Knochen
3 godz. 50 min
Gewürzpaste für Gemüsebrühe
30 min
Schweinefilet in Bacon mit Barbecue-Butter
1 godz. 20 min
Pulled Pork Burger
6h 20min
Schweinefilet in Bacon mit Barbecue-Butter
1 godz. 25 min
Boeuf Bourguignon
3 godz. 30 min
Roastbeef mit Kartoffelecken und Kerbelremoulade
1 godz. 30 min
Weißwurst aus dem Glas
1 godz. 20 min
Rindersteaks (medium) mit Kräuter-Knoblauch-Butter
1 godz. 25 min
Mini-Rouladen
3 godz. 30 min
Winzertopf
2 godz. 40 min
Sauerbraten mit Spätzle
53 godz.