Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de agua
- 25 g de levadura prensada fresca
- 70 g de aceite de oliva (y algo más para untar)
- 200 g de harina de fuerza
- 200 g de harina de repostería
- 1 cucharada rasa de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 697 kJ / 167 kcal
- Białko
- 3.61 g
- Węglowodany
- 23.96 g
- Tłuszcz
- 6.27 g
- Błonnik
- 1.31 g
Alternatywne przepisy
Panecillos tiernos para desayuno
2h 20min
Panecillos tiernos con queso cremoso
1h 45min
Panecillos de agua
2 godz.
Pan de molde sin corteza
2h 20min
Panecillos con semillas de amapola
2h 40min
Panecillos de leche rellenos de chocolate al vapor
3h 35min
Pan de cañada (pan plano con aceite)
50min
Medias noches
1 godz. 20 min
Pan de molde
3h
Bollitos de aceite
40min
Molletes de Antequera
2h 45min
Focaccia de cherrys con hierbas provenzales
50min