Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cobertura
- 450 g ameixa cortada em gomos
- 20 g mel
- 1 pau de canela
- 3 laranjas (raspa e sumo)
Base
- 90 g açúcar
- 340 g farinha tipo 55
- 200 g manteiga
- 3 ovos
Recheio
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água fria q.b. p/ hidratar
- 400 g natas
- 1 limão, só a raspa
- 80 g açúcar
- 400 g queijo mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1674 kJ / 400 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Soufflé de manga com creme inglês de coco
1小时
Mousse de mirtilo
12h
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2 Std. 30 Min
Bolo Alasca
8 godz.
Soufflés de chocolate e laranja
45 Min
Panacota de framboesa com molho de laranja
4h 35min
Fondant de chocolate
15 Min
Panacota de frutos do bosque light
7h
Cheesecake de framboesa
4h 20min
Panacotas de iogurte grego
3hod.
Pudim gelado de leite condensado
8h 20min
Panacota com coulis de morango
6h 25min