Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cobertura
- 450 g ameixa cortada em gomos
- 20 g mel
- 1 pau de canela
- 3 laranjas (raspa e sumo)
Base
- 90 g açúcar
- 340 g farinha tipo 55
- 200 g manteiga
- 3 ovos
Recheio
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água fria q.b. p/ hidratar
- 400 g natas
- 1 limão, só a raspa
- 80 g açúcar
- 400 g queijo mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1674 kJ / 400 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Petit gâteau de caramelo
15 Min
Tarte de Natal
35min
Bolo Alasca
8h
Folar de carnes
2 Std. 20 Min
Crocante de maçã
5h 30min
Pão recheado
30min
Quente e frio
8h
Bôla de carne em vinha de alhos
8h
Cheesecake com lemon curd
3h 30min
Gelado bom
10h
Cheesecake de framboesa
4óra 20p
Crème brulée com coco e lima
1h 15min