Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fofos
- Manteiga q.b. p/ untar
- 4 ovos
- 150 g açúcar
- ½ limão, só a raspa
- 60 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 60 g fécula de batata
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
Creme
- 150 g açúcar
- 300 g água
- 30 g amido de milho
- 1 c. chá de manteiga
- 1 gema de ovo
- 1 laranja (raspa e sumo)
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 5033 kJ / 1203 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 224 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Bolo de coco sem farinha
35 Min
Bolinhos de canela
40min
Bolo de ananás
2 Std.
Bolo de chocolate sem farinha
1 Std. 45 Min
Gressinos com dip de chocolate branco
25 min
Angel cake de avelã
40min
Queijadas de cenoura
50 Min
Sonhos recheados de amêndoa
1 Std. 30 Min
Lençol
30min
Bolo Mimoso
55 Min
Queijadinhas
40min
Chiffon de laranja
1 Std. 30 Min