Sauce Béarnaise
TM5 TM31 TM6

Sauce Béarnaise

4.1 (10 ocen)

Składniki

  • 50 g Schalotte, halbiert
  • 1 Zweiglein Estragon, frisch, abgezupft
  • 50 g Weißwein, trocken
  • 1 EL Weißweinessig (vorzugsweise Estragonessig)
  • 200 g Butter, in Stücken
  • 4 Eigelb
  • 1 TL Salz
  • 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen

Wartości odżywcze
na 1 Gesamtrezept
Kalorie
7666 kJ / 1833 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
2 g
Tłuszcz
192 g
Błonnik
0.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy