Forellen mit Sauce Hollandaise
TM5 TM6

Forellen mit Sauce Hollandaise

3.0 (2 oceny)

Składniki

  • 750 g Wasser
  • 350 g Kartoffeln, in Stücken (3-4 cm)
  • 1 ½ TL Salz
  • 350 g gemischtes Gemüse (z. B. Spargel, Blumenkohlröschen, Möhren), in Stücken
  • ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen, nach Geschmack
  • 2 Forellen, frisch (je ca. 220 g)
  • 2 Zitronen (inkl. Zitrone zum Servieren)

Sauce Hollandaise

  • 100 g Butter, in Stücken
  • 4 Eigelb
  • 50 g Weißwein
  • 10 g Zitronensaft, frisch gepresst
  • ½ TL Salz
  • ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen, nach Geschmack

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3694 kJ / 882 kcal
Białko
44 g
Węglowodany
36 g
Tłuszcz
59 g
Błonnik
7.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy