Lasagne Bolognese

4.2 11 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken (3 cm)
    100 - 200 g
Bolognese-Sauce
  • gemischtes Gemüse (Staudensellerie, Möhre, Zwiebel), in Stücken
    200 g
  • natives Olivenöl
    40 g
  • gemischtes Hackfleisch (halb Schwein, halb Rind)
    800 g
  • Weißwein trocken
    100 g
  • stückige Tomaten
    300 g
  • Salz nach Geschmack
    1 - 1 ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen nach Geschmack
    ½ - 1 TL
Béchamel-Sauce
  • Milch
    1000 g
  • Butter in Stücken
    80 g
  • Mehl
    100 g
  • Salz
    1 TL
  • Muskatnuss
    1 - 2 Prisen
Lasagne-Zubereitung
  • Butter zum Einfetten und zum Belegen
  • Lasagneplatten trocken (ca.12 Platten, 10 x 20 cm)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 50 g
Kalorie 4161 kJ / 994 kcal
Tłuszcz 64 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...