Pizza Margherita

4.2 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 Portionen

Składniki

Pizzateig
  • Wasser lauwarm
    220 g
  • Zucker
    1 TL
    1 TL Backmalz
  • frische Hefe (½ Würfel), zerkrümelt
    20 g
    2 TL Trockenhefe, (8 g insgesamt)
  • Brotmehl
    400 g
  • natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Salz
    1 TL
Belag für Margherita
  • Mozzarella in Stücken
    200 g
  • Tomaten, gewürfelt, aus der Dose
    250 g
  • Salz
    2 - 3 Prisen
  • natives Olivenöl
    1 EL
  • Basilikumblätter, frisch in Stücke gerupft
    10 - 15

Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 20 g
Kalorie 2544 kJ / 607 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...