Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 550 g Brotmehl
- 20 - 60 g Zucker
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- 300 g Milch
- 1 TL Salz
- 1 Ei, verquirlt, zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 391 kJ / 93 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Brötchen
1hod. 40min
Grundteig für Brot
24 godz. 30 min
Tomatensauce für jeden Tag
30min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 Std. 10 Min
Erdbeerkonfitüre
30min
Zwetschen-Küchlein
1 Std. 30 Min
Ciabatta Brot
1 Std. 45 Min
Zitronen-Cake
1 godz. 5 min
Hefezopf
2h 20 min
Toastbrot
16u.
Poulet mit Kartoffelstock
1小时 15 分钟
Himbeer-Orangen-Glacé
5h 10min