Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue
- 50 g de azúcar refinada
- 4 claras de huevo
- ¼ cdita de cremor tártaro
Bizcocho
- 250 g de harina de trigo
- 8 g de polvo para hornear
- 150 g de mantequilla, en cubos, a temperatura ambiente
- ralladura de naranja, de 1-2 piezas
- 220 g de azúcar refinada
- 4 yemas de huevo
- 210 g de jugo de naranja, (aprox. ¾ de taza)
- azúcar glass, la necesaria para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1405.5 kJ / 335.9 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 85.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panqué de nuez glaseado
1h 30min
Rosca de naranja
1h 30min
Rosca de Reyes
3h
Pan de plátano y chocolate
1 godz. 20 min
Panqué de vainilla
2h 40min
Panqué de nuez glaseado
1h 30min
Pan de elote
2 godz.
Panqué de plátano
1h 50min
Festejo de zanahoria
2h 55min
Pay de queso
6h
Pastel de chocolate y almendras
25min
Pay de manzana casero
2h 20min