Stroganoff de res

Stroganoff de res

4.7 227 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porciones

Składniki

  • 40 g de aceite de oliva
  • 600 g de filete de res en tiras (1 cm x 1 cm x 4 cm)
  • 1 cdita de sal fina o al gusto
  • 2 pizca de pimienta recién molida
  • 100 g de cebolla en trozos
  • 1 diente de ajo pelado
  • 250 g de hongos cremini en cuartos
  • 30 g de agua
  • 10 g de fécula de maíz
  • ½ cdita de concentrado de caldo de res
    ½ cubo de caldo de carne
  • 1 cdita de mostaza Dijon
  • 200 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 50 g de pepinillos en escabeche (opcjonalnie) en tiras
  • 20 g de perejil picado finamente, para servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 759 mg
Białko 33.3 g
Kalorie 2589.9 kJ / 619 kcal
Tłuszcz 50.1 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 21.6 g
Węglowodany 9.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...