Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de aceite de oliva
- 600 g de filete de res, en tiras (1 cm x 1 cm x 4 cm)
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 2 pizca de pimienta recién molida
- 100 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 250 g de hongos cremini, en cuartos
- 30 g de agua
- 10 g de fécula de maíz
-
½
cdita de concentrado de caldo de res
lub ½ cubo de caldo de carne - 1 cdita de mostaza Dijon
- 200 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 50 g de pepinillos en escabeche, en tiras (opcjonalnie)
- 20 g de perejil fresco, picado finamente, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2589.9 kJ / 619 kcal
- Białko
- 33.3 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 50.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 759 mg
Alternatywne przepisy
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1h
Envueltos de pollo en salsa de espinaca
1h
Puré de papas
50min
Filete de res con salsa de vino tinto
1h 30min
Filete a la pimienta
20min
Puré de camote
40min
Mongolian beef
1h 20min
Fetuccine Alfredo
35min
Cerdo salteado con vegetales estilo Chino TM6
1h 20min
Puré de papa
50min
Lomo de cerdo en costra de cacahuate
1h 30min
Risotto de camarón y espárragos
45min