Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
- 1 pasta sfoglia, spianata, rettangolare, (21 cm x 13 cm)
Ripieno di crema
- 250 g di latte
- 2 uova
- 50 g di zucchero
- 2 cucchiai di amido di mais (maizena)
- 1 bustina di zucchero vanigliato (5 g)
- 3 fogli di gelatina, messi in ammollo per 5 minuti nell’acqua fredda e strizzati
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
Finitura e glassa
- 2 cucchiai di gelatina di mele cotogne
- 1 cucchiaio di acqua, heiss
- 5 gocce di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 3148 kJ / 755 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffin al cioccolato e noci
30min
Tarte flambé
Brak ocen
Cake al limone sofficissimo
1h 30min
Condimento con senape e aceto balsamico
10min
Composta di mele
20min
Meringhe dell'Emmental
2j 15 menit
Panini di San Gallo
26 Std. 30 Min
Sgonfiotti fritti
Brak ocen
Burro
40 min
Bevanda disintossicante alla pera e mela
10min
Torta tirolese d'autunno
1h 20min
Treccia bernese
1h 45min