Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 400 g di uvetta sultanina
- 30 g di acqua
- 20 g di zucchero
- 1 cucchiaio di liquore Kirsch
- ¼ di cucchiaino di cannella in polvere
Impasto
- 500 g di farina
- 1 bustina di lievito in polvere
- 200 g di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 180 g di burro, freddo, a pezzi
- 80 g di sidro
- 80 g di panna acida
Finitura
- 1 uovo sbattuto , per spennellare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1435 kJ / 343 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lumachine farcite con spinaci e prosciutto
45 min
Tarte flambé
Brak ocen
Aqua d'orzo con albicocca e zenzero
1h 25min
Panini al müesli (dolci)
Brak ocen
Biberli dell'Appenzello
Brak ocen
Torta di Pasqua
1sa 55 dk
Zuppa di miso, frutti di mare al sake e contorno di riso
1h 5min
Pollo in salsa di pesche
Brak ocen
Budino alle pere e fragole
Brak ocen
Granita al caffè
8 Std. 10 Min
Risotto alla barbabietola con saltimbocca
45 min
Flammkuchen con pere e gorgonzola
1h