Biberli dell'Appenzello

Biberli dell'Appenzello

4.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
10 pezzi

Składniki

Impasto
  • 1 cucchiaio di acqua di rose a piacere
  • 120 g di miele
  • 80 g di zucchero
  • 2 cucchiai di olio di colza
  • 40 g di latte
  • 250 g di farina bigia e qualcosa in più per distribuire
  • ½ cucchiaino di lievito in polvere
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere a piacere
  • ½ cucchiaino di chiodi di garofano in polvere
  • 1 punta di coltello di noce moscata in polvere
  • 1 punta di coltello di cardamomo in polvere
  • 1 tuorlo d'uovo
Ripieno
  • 200 g di mandorle pelate
  • 40 g di zucchero
  • 1 cucchiaio di acqua di rose a piacere
  • 1 albume di uovo
  • 40 g di miele
Finitura
  • 3 cucchiai di latte per spennellare

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 8 g
Kalorie 1406 kJ / 336 kcal
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...