Torta Schlorzifladen

Torta Schlorzifladen

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 pezzi

Składniki

Impasto
  • 250 g di farina + q.b per spianare
  • 80 g di zucchero
  • 150 g di burro freddo, a pezzi , + q.b per lo stampo
  • 1 uovo
Ripieno per pan di pere
  • 400 g di pere intere, essiccate halbiert
  • 50 g di fichi, secchi
  • 50 g di prugne secche denocciolate
  • 1000 g di acqua heiss
  • 40 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • 1 pizzico di chiodi di garofano in polvere
  • ½ cucchiaino di coriandolo, in polvere
  • ½ cucchiaino di anice stellato gemahlen
  • 1 cucchiaio di liquore Kirsch
Crema e finitura
  • burro
  • 300 g di panna intera, fredda
  • 2 uova
  • 2 cucchiai di amido di mais (maizena)
  • 1 bustina di zucchero vanigliato
  • 20 g di zucchero
  • ½ cucchiaino di cannella in polvere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 8 g
Kalorie 2757 kJ / 661 kcal
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 82 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...