Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaio di burro, per imburrare
Pan di Spagna
- 3 uova
- 90 g di zucchero
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 1 pizzico di sale
- 90 g di farina
Fondo di japonais
- 100 g di nocciole sgusciate, con la buccia, intere
- 4 albumi d'uovo
- 1 pizzico di sale
- 150 g di zucchero
Sciroppo al kirsch
- 30 g di zucchero
- 200 g di liquore Kirsch
- 100 g di acqua
Crema al burro
- 180 g di zucchero
- 300 g di burro, morbido, a pezzi
- 3 cucchiai di liquore Kirsch
- 10 gocce di colorante alimentare, rosso
Finitura
- 40 g di mandorle affettate a lamelle
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2131 kJ / 509 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Knöpfli
50 min.
Bocconcini di pesce con salsa tartara
50 min.
Cake al limone sofficissimo
1 godz. 30 min
Chips croccanti con guacamole
1h
Condimento alla senape e aceto balsamico
10 min
Omini di pasta (Grittibänze)
2 godz. 10 min
Knöpfli
50 min.
Baci di cioccolato e nocciole
1 Std. 25 Min
Crema Thermomix®
45 min
Maccheroni dell'alpigiano
45 min
Salsa french dressing
20 Min
Crema catalana
40 Min