Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 50 g di zucchero
- 200 g di burro, a pezzi + q.b. per imburrare
- 370 g di farina + q.b. per il piano di lavoro
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
Ganache
- 250 g di cioccolato fondente, a pezzi (2 cm)
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
Glassa e decorazione
- 200 g di zucchero
- 25 g di acqua
- 15 gocce di colorante alimentare, verde
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2942 kJ / 703 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 40 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knöpfli
50 min
Omini di pasta (Grittibänze)
2 godz. 10 min
Corona dei Re Magi
2 godz. 15 min
Panpepato lucernese
55 Min
Insalata di pasta
35 Min
Spiedini di polpettine di pollo, zucchine e riso
1h 40 min
Pudding alle fragole
Brak ocen
Crema Thermomix®
45 Min
Panini del 1° Agosto
1 godz. 10 min
Spezzatino alla zurighese
50 min
Polenta ticinese
45 Min
Torta di carote argoviese
2 Std.