Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di mandorle con la pelle
- 250 g di farina, + q.b per stendere
- ½ cucchiaino di sale
- 150 g di zucchero
- 125 g di burro, freddo, a pezzi
- 125 g di panna acida (20% di grassi)
-
150
g di formaggio Ziger
lub 150 g di ricotta fresca - ½ di cucchiaino di cannella in polvere
- 2 cucchiai di uvetta sultanina
- 1 cucchiaio di succo di limone, a piacere
- 2 cucchiai di acqua, per i bordi
-
2000
g di olio per friggere
lub 2000 g di olio di cocco, idrogenato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1520 kJ / 363 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sciroppo di fragole vanigliato
Brak ocen
Tarte flambé
Brak ocen
Pane rustico
2 Std.
Preimpasto per pane
24h 30min
Senape delicata
25 Min
Millefoglie con glassa alla mela cotogna
Brak ocen
Panini di San Gallo
26 Std. 30 Min
Creste di gallo all'anice
Brak ocen
Baci di dama al cioccolato
1h
Gelatina di ananas e zenzero
40 Min
Biscotti soffici al pistacchio
Brak ocen
Crema catalana
40 Min