Urządzenia i Akcesoria
Rissóis de camarão
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 unidades
Składniki
Pão ralado
-
pão torrado partido em pedaços200 g
Recheio
-
salsa lisa fresca15 g
-
camarão com casca200 g
-
leite250 g
-
farinha de trigo50 g
-
½ cubo de caldo de mariscocaldo de marisco caseiro½ c. chá de
-
manteiga25 g
-
sal½ c. chá de
-
pimenta1 pitada de
-
noz moscada em pó1 pitada de
Massa de rissóis
-
farinha tipo 65250 g
-
água320 g
-
manteiga60 g
-
sal1 pitada de
-
ovos batidos p/ panar3
-
óleo q.b. p/ fritar
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 unidade
Białko
4 g
Kalorie
757 kJ /
181 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ABC da Thermomix®
173 Przepisy
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Croquetes
3 godz.
Rissóis de atum
2 godz.
Rissóis de camarão
1 godz. 30 min
Bolo-rei
3 godz. 15 min
Sonhos
1 godz. 10 min
Pão saloio
1 godz. 25 min
Carcaças
1 godz. 40 min
Bola rápida de carne
55 min
Pastéis de bacalhau
45 min
Molho Béchamel (versão rápida)
10 min
Massa de pizza
1 godz.
Rissóis de polvo
1 godz. 30 min