Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g pistácio
- 730 g leite condensado
- 100 g chocolate em pó
- 40 g manteiga
- Manteiga q.b. p/ untar e moldar
- 14 mirtilos p/ rechear
- 30 g coco ralado p/ envolver
- 14 amêndoas s/ pele p/ rechear
- 50 g amêndoa granulada torrada p/ envolver
- Pistácio q.b. p/ rechear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 381.3 kJ / 91.1 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 43.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache de chocolate e maracujá para macarons
3u. 10min
Brigadeiro de colher
20 Min
Cajuzinho
1 Std. 30 Min
Beijinho de coco
2 Std. 15 Min
Brigadeiros
1 Std. 30 Min
Glacê
5 Min
Choux crocante de chocolate e creme de avelã
9u. 15min
Brigadeiros de colher
2 Std. 30 Min
Cobertura de mousse de chocolate
15 Min
Brigadeiro de maracujá
3h 30min
Ganache
20 Min
Suspiros
2 Std.