Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g água
- 2 c. chá de sal
- 100 g batata-doce cortada em pedaços
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 1 dente de alho
- 370 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 178 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Massa de piza
1h
Trança
1h
Pão com chouriço
1 Std. 30 Min
Pão de hambúrguer
1 godz. 50 min
Pão de água
4h
Pãezinhos de leite
4h
Pão integral caseiro com farinha de sementes
2 Std.
Wraps de pepino e salmão fumado
45min
Bolo-rainha
1 Std. 20 Min
Bolo do caco com manteiga de alho
1 Std. 20 Min
Arrufada de batata-doce
3h
Bolo do caco com hambúrguer e coleslaw
45min